14255 actieve gebruikers

Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 15-05-2025 (niveau 1)



eerdere test 15 MEI geen latere test beschikbaar
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)


De deelnemers op niveau 1 hebben de test van 15-05-2025 zo ingevuld:



Maribel está buena.



65 % (afgerond)Maribel is goedhartig.
35 % (afgerond)Maribel is aantrekkelijk. 

estar bueno, -a = aantrekkelijk, lekker zijn; beter zijn (na ziekte)

ser bueno, -a = goed(hartig) zijn

 

Er zijn nog meer bijvoeglijke naamwoorden die een verschillende betekenis hebben al naar gelang je ser of estar gebruikt: vivo, rico, listo, malo.



Zie ook de pagina ser, estar, hay.



En Madrid hay muchos museos ........ .



89 % (afgerond)interesantes 
11 % (afgerond)interesantos

interesante = interessant

 

interesanto: dit woord bestaat niet



Zie ook de pagina bijv. naamw. (vorm).



Berto me debe (tweeduizend) ........ euros.



11 % (afgerond)dos miles
20 % (afgerond)dos mil de
19 % (afgerond)dos miles de
50 % (afgerond)dos mil 

Berto is me tweeduizend euro schuldig.

tweeduizend euro = dos mil euros

De andere opties zijn niet correct.

 



Zie ook de pagina hoofdtelwoorden.



Preparo la (mayonaise) ........ con huevo, aceite de oliva, mostaza, zumo de limón y sal.



86 % (afgerond)mayonesa 
6 % (afgerond)mayonnesa
4 % (afgerond)mahonnesa
3 % (afgerond)mallonesa

mayonaise = mayonesa, mahonesa. De meest verspreide etymologische verklaring verwijst naar de stad Mahón op het eiland Menorca. 

aceite de oliva = olijfolie

huevo = ei

mostaza = mosterd

sal = zout 

zumo de limón = citroensap



Zie ook de pagina weetwoorden.



TOTAALRESULTAAT:
65% goed

Uitleg van de kleuren en symbolen:
GOED GEKOZENhet juiste antwoord (door jou gekozen)
FOUT GEKOZENeen fout antwoord (door jou gekozen)





Beter Spellen Beter Rekenen NU Beter Engels NU Beter Duits NU Beter Frans NU Beter Spaans Beter Bijbel

© 2019 - NU Beter Spaans is een initiatief van Martin van Toll Producties

in samenwerking met de redactie van NU Beter Spaans