14465 actieve gebruikers

Inloggen bestaande gebruiker
Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie



Antwoorden van 03-05-2024 (niveau 1)



eerdere test 03 MEI latere test
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)


De deelnemers op niveau 1 hebben de test van 03-05-2024 zo ingevuld:



(Olijfolie) ........ es un ingrediente básico en la cocina mediterránea.


5 % (afgerond)La oliva de aceite
2 % (afgerond)El olivar
81 % (afgerond)El aceite de oliva 
11 % (afgerond)La aceituna

Olijfolie is een basisingrediënt in de mediterrane keuken.

 

aceite = olie

oliva, aceituna = olijf

 

olivar = olijfboomgaard




Zie ook de pagina Links.



(Deze herfst gaan we met vakantie naar Beijing en daarna naar Tibet.)

Este otoño vamos ........ vacaciones a Pekín y luego al Tíbet.


58 % (afgerond)de 
3 % (afgerond)con
5 % (afgerond)por
34 % (afgerond)en

'Ir de vacaciones a ...' is een vaste voorzetselcombinatie.




Zie ook de pagina vaste combinaties.



Een betekenis van het Spaanse woord lata is ........ .


82 % (afgerond)blik 
14 % (afgerond)melk
1 % (afgerond)rok
2 % (afgerond)lat

lata = blik(je)

 

lat = larguero

melk = leche

rok = falda




Zie ook de pagina Links.



Is het woordje usted nodig in deze zin?

Pero, ¿es usted Juan?


57 % (afgerond)ja 
43 % (afgerond)nee

¿es usted X? = bent u X?

Het persoonlijk voornaamwoord als onderwerp wordt in het Spaans meestal niet gebruikt, omdat de uitgang van de persoonsvorm al aangeeft om welke persoon het gaat. Het woordje usted wordt wel gebruikt als het gaat om onduidelijkheid te voorkomen, omdat er naar verschillende personen kan worden verwezen.

 

¿es Juan? = is (het/dat) Juan?




Zie ook de pagina persoonlijk vnw.



TOTAALRESULTAAT:
70% goed

Uitleg van de kleuren en symbolen:
GOED GEKOZENhet juiste antwoord (door jou gekozen)
FOUT GEKOZENeen fout antwoord (door jou gekozen)








Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  

© 2019 - NU Beter Spaans is een initiatief van  Martin van Toll Producties

in samenwerking met de redactie van NU Beter Spaans